Forever royal jellyMatična mliječ je mliječna izlučevina dobivena iz ždrijela pčele radilice. Ova pčelinja superhrana, pomiješana je s enzimima i služi za prehranu svakoj pčeli koja treba postati matica. To je hrana matice koja joj omogućuje da tijekom njezinog plodnog života izliježe do 3.000 jajašaca dnevno, i to u periodu od 6 godina. Pčele radilice koje jedu običan med, žive samo 4-6 tjedana.

Istraživanja su pokazale kako matična mliječ jača imunosustav, povećava energiju i koristi koži i kosi. Naša matična mliječ prikuplja se na suhim, prostranim pustinjskim krajevima gdje netaknuti uvjeti pružaju idealno okruženje. Vadi se iz košnice i istog trenutka suši u ledenici kako bi se uklonio višak vode.
Matična mliječ sadrži vitamine A, C, D i E, te vitamine B-kompleksa. Glavni sastojak je vitamin B5 (pantotenska kiselina), jedan od najbitnijih sastojaka u organizmu, nužan za sintezu i sagorijevanje proteina, masnoća, ugljikohidrata i nekoliko hormona. Matična mliječ također sadrži svih 8 esencijalnih aminokiselina uz deset sekundarnih aminokiselina. te kalcij, bakar, željezo, fosfor, kalij, silicij i sumpor, uz nukleinsku kiselinu.