Forever CalciumUltra gusta formula kalcijeva citrata koja opskrbljuje organizam 100%-tnom dnevnom preporučenom dozom unosa kalcija nalazi se u ovom Forever Living Product proizvodu. Četiri tablete sadrže 1000 mg kalcija kombinirano s vitaminom D i magnezijem, koji su nužni za maksimalnu apsorpciju kalcija.

Kalcij je najprisutniji mineral u našem organizmu i čini čak 2 % ukupne težine. Većina kalcija (99 %) nalazi se u zubima i kostima. No, kalcij je potreban i za zgrušavanje krvi i prijenos živčanih impulsa, te pravilnu funkciju mišića, te za lučenje hormona (uključujući i inzulin). Po novim istraživanjima, čak 75 % stanovnika zapadnog svijeta ne unosi u svoj organizam dnevne preporučene doze kalcija.

Djeca i tinejdžeri posebice trebaju paziti na unošenje dovoljne doze kalcija, jer se u tim godinama nagomilavaju zalihe kalcija u svojim kostima, te tako sprječavaju kasnije probleme u životu koji uključuju i smanjenje koštane mase.
Udio kalcija u kostima smanjuje se u adolescenciji i starenjem dolazi do progresivnog gubitka kalcija u kostima, posebice u žena.
Prehrana bogata kalcijem potiče tijelo na sagoriejvanje više masnoća i smanjuje količinu nakupljanja novih masnih naslaga.

Forever Calcium je formula kalcijeva citrata velike gustoće pomiješan s blagim dodatkom arome vaniilije, u kombinaciji s vitaminom D i magnezijem – dva elementa nužna za maksimalnu apsorpciju kalcija.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Statistika pokazuje kako 30-50 milijuna Amerikanaca (a vjerojatno su slični podaci i za Europsku Uniju) ne podnosi laktozu – prirodni šećer koji se nalazi u mlijeku i mliječnim proizvodima, te na taj način ne mogu zadovoljiti potrebe za kalcijem, tako da takvim osobama dodatci ishrani bogati kalcijem predstavljaju jedinu mogućnost za zadovoljenje potreba organizma.