Forever-Active-ProbioticS pomoću Forever Active Probiotica možemo uspostaviti prirodnu bakterijsku floru crijeva, koja često stradava zahvaljujući prehrambenim navikama i nepovoljnim načinom života koji nehotice mogu dovesti do smanjenja prirodnih “dobrih” bakterija u našem sustavu. Crijevnom florom nazivamo sveukupnost bakterija koje se nalaze u tankom i debelom crijevu, a potrebne su za njihovu zdravu funkciju. Samo pojedine bakterije su “loše”, a većina ih je neophodna i dobroćudna. Te bakterije nazivamo probioticima. Crijevnu floru oštećuje nezdrava hrana, neredovita prehrana, konzumiranje alkohola, pušenje, štetni utjecaji okoliša, utjecaj stresa i dr. Forever Active Probiotic je malena kapsula koja se lako proguta i pomaže u svladavanju neravnoteže stvorene našom prehranom i načinom života što može nehotice dovesti do smanjenja količine prirodnih probiotika.
Forever Activ Probiotic ponajprije djeluje u debelom crijevu gdje sudjeluje u procesu probavljanja hrane, pomaže u otpuštanju hranjivih tvari za apsorpciju, i pozitivno pridonosi normalnom ljudskom rastu i razvoju pomažući u održavanju uravnoteženog i zdravog organizma.
Kako su probiotici vrlo osjetljivi, Forever Active Probiotic koristi ekskluzivnu, patentiranu tehnologiju kombinacije unutar kapsule koja širi probiotike tek kad dosegnu željeno odredište (u debelom crijevu), te otpušta jedinstven niz od šest korisnih vrsta bakterija (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus bulgaris i Lactobacillus plantarum).
Ovo je jedini proizvod na tržištu koji ne zahtijeva smještaj u hladnjaku, te na sobnoj temperaturi ostaje stabilan. Forever Active Probiotic odlično djeluje zajedno s FLP patentiranim Aloe vera juice gelom koji djeluje kao “predbiotik” i pruža idealnu sredinu za djelovanje probiotika. Uzima se jednom dnevno natašte ili dva sata nakon obroka – ne žvakati ili gristi kapsulu.

Ne sadrži kvasac, pšenicu, gluten, kukuruz, mljiječne proizvode, umjetne boje ili konzervanse. Proizvod sadrži prirodne sastojke, pa su varijacije boje normalne i uobičajene.